Groepen vanuit Osiris in Blackboard

Op 28 augustus 2014 kregen we vragen over de groepen die door Osiris aangemaakt zijn en in Blackboard terecht komen, waar studenten zich dus via Osiris voor inschrijven. Deze worden vanzelf door Osiris in Blackboard gezet en heten dan groupset ‘OS:GRP/’.

‘Instructor’ van vorig jaar in groepsnaam
Vaak hebben deze groepen nog de docent van vorig jaar als ‘instructor’ erbij staan. De namen van de subgroepen vermelden dan ook de naam van deze ‘instructor’.

‘Nieuwe’ instructor in Osiris laten zetten
Bij het Onderwijs Centrum kun je de ‘nieuwe’ docenten in Osiris als ‘instructor’ bij de werkgroepen laten zetten. Dan komen deze de volgende dag automatisch in Blackboard als de ‘nieuwe’ instructors.

Handmatig groepsnaam veranderen
Helaas zul je de groepennamen handmatig moeten aanpassen, maar dan zou het goed moeten blijven, dus dat wordt dan niet weer overschreven door Osiris. Deze groepsnamen worden de eerste keer automatisch aangemaakt met de instructor die er dan in Osiris bij staat, vandaar.

Hoe?
Om dit handmatig aan te passen ga je naar ‘users and groups’, ‘groups’, klik op het pijltje achter ‘OS:GRP/’ en kies ‘edit’. Dan kun je een beetje naar beneden scrollen en in de vakken waar de namen van de groepen staan, deze wijzigen. Daarna ‘submit’ aanklikken.


E-mail ‘oude’ instructor blijft zichtbaar

Bij de ‘group-properties’ blijft het e-mailadres van de ‘oude’ instructor zichtbaar (ergens in het midden van de tweede kolom van de gebruikers van de groep).

Hoe verwijderen?
Het “zwevende” e-mailadres van de ‘oude’ instructor zou moeten verdwijnen als je de ‘oude’ instructor uit de gebruikerslijst van de groep verwijdert.
Dit doe je door in het ‘Course Menu’ naar ‘Groups’ te gaan, dan op het pijltje achter de juiste (sub)groep te klikken en ‘edit’ te kiezen. Dan kun je de ‘oude’ instructor verwijderen door op het rode kruis (delete) achter deze user te klikken.