Category Archives: TurnItIn

Time-out van TurnItIn

Time-out-tijd en sessie verlengen
De time-out-tijd* van TurnItIn is 60 minuten en begint te lopen vanaf het tijdstip dat je een eerste venster/tab opent voor TurnItIn. Dertig seconden vóórdat de timeout plaatsvindt, opent er een pop-up-venster (als je browser dit toestaat) om je sessie te verlengen. Als je dan niet aangeeft dat je je sessie wilt verlengen, dan slaat TurnItIn je werk vanaf die tijd niet meer op.
*Dit is de tijd waarna als er door TurnItIn geen ‘user activity’ wordt opgemerkt je werk in TurnItIn niet meer wordt opgeslagen. Let op: typen in een ‘dialog box’ of scrollen door een ‘submission’ wordt niet als ‘user activity’ gezien (op ‘save’ drukken wordt wel als ‘user activity’ gezien).

Waar het meestal misgaat
Waar het meestal misgaat: de time-out heeft “onopgemerkt” plaatsgevonden, aangezien de ‘timer’ aan staat voor elk venster/tab dat de gebruiker open heeft staan. Als de time-out-tijd voorbij is voor één van deze vensters/tabs, dan logt TurnItIn ALLE vensters/tabs uit; ook als er in een ander venster/tab WEL ‘user activity’ was (zonder hier melding van te geven).

Advies voor studenten in PeerMark
Voor studenten: als PeerMark wordt gebruikt, wordt aanbevolen om hun antwoorden in een word document te schrijven en dan in de PeerMark assignment te plakken. Dit voorkomt het ‘time-out’-probleem.

Belangrijke CONCLUSIE voor het gebruik in de praktijk
Let erop dat je niet meerdere vensters/tabs open hebt staan, want als één ervan de time-out (60 min) heeft bereikt, dan slaat TurnItIn ook het werk dat je in een ander (wél actief) venster/tab doet niet meer op.

TurnItIn assignment: ingeleverd werk NIET opnemen in “de database” van TurnItIn

Mogelijk
Het is mogelijk om het ingeleverde werk WEL op plagiaat te controleren, maar NIET te laten opnemen in de ‘paper repository’. Dat wil zeggen dat het ingeleverde werk niet wordt opgenomen in “de database” van TurnItIn.

Nadeel
Nadeel hiervan is wel dat toekomstig werk dan niet vergeleken kan worden met dit werk, dus eventueel toekomstig plagiaat met dit werk zal dan niet opgemerkt worden.

Nieuwe assignment met deze optie aanmaken
Als het slechts om 1 scriptie (of andere opdracht) gaat die je niet wilt laten opnemen in de ‘paper repository’, zou je hiervoor dus een nieuwe TurnItIn assignment willen aanmaken waarbij je deze optie aanzet.

Werkwijze
Deze mogelijkheid zit onder ‘optional settings’ als je een TurnItIn assignment aanmaakt (klik op de afbeelding om deze beter te kunnen zien):

optional settings
Kies bij ‘Submit papers to:’ voor ‘no repository’.

no repository

 

 

 

TurnItIn Assignment: docent levert in namens student

Als je als docent werk wilt inleveren in een TurnItIn Assignment, namens een student:

– Ga via ‘Course Tools’ naar ‘TurnItIn Assignments’ en klik op de betreffende assignment
– Klik op de knop ‘submit’, deze staat bovenaan de “Assignment Inbox” (boven lijst met studenten die hebben ingeleverd), zie hieronder:

submit knop
– Belangrijk: Lever nu in namens ‘non-enrolled student’, zie hieronder:

non enrolled student
– LET OP: kies hier NIET het account van een student, aangezien je het ingeleverde werk van de student dan OVERSCHRIJFT en niet meer terug kunt vinden.
– Je kunt wel de naam van de student invullen bij First name en Last name
– Selecteer het bestand en klik op ‘upload’
– Even geduld en dan op ‘confirm’ klikken
– Nota bene: Je ontvangt geen mail ter bevestiging van het uploaden (aangezien er geen mailadres bij een ‘non-enrolled student’ vast zit).

Succes

Workaround for group assignments in TurnItIn?

Unfortunately, TurnItIn (still) doesn’t have the possibility that it regulates that 1 group can only hand in 1 paper (like a ‘regular’ Blackboard-assignment has). They say they are working on it, so hopefully in the next release.

One student hands in document and use “TII assignment by groups”
So you will need to ask the students that only 1 person per group hands in the document in TurnItIn. By using ‘Course Tools’, ‘TurnItIn assignment by groups’ and then click on the appropriate assignment and select the group, you will be able to see WHO and IF that group has submitted a document. And you can directly go to the Originality Report.

Grading via Blackboard assignment?
So, at the moment, you cannot use TurnItIn for grading groups via the grade centre (so that all the students of the same group receive the same grade). That is only possible via a ‘regular’ BB-assignment.

Maybe you can ask the students to hand in the same assignment in TurnItIn as well as in a ‘regular’ BB-assignment, then you have the originality-check in TurnItIn and the group-grade-feature in BB. But you will need to trust them that they hand in the same paper in both assignments then.

Ephorus afgesloten en TurnItIn workshop 16 februari

Ephorus
Sinds dit academisch jaar (2015-2016) is TurnItIn de nieuwe ICT-tool voor plagiaatcontrole. Ephorus is nu helemaal afgesloten: studenten kunnen geen werk meer inleveren en er worden geen rapportages meer gemaakt. Voor docenten blijft het voorlopig nog wel mogelijk om via de Ephorus ‘building block’ in Blackboard de reeds geproduceerde rapportages te bekijken.

TurnItIn workshop
In uw cursus in Blackboard zal een TurnItIn-assignment gebruikt kunnen worden om het werk van studenten op plagiaat te controleren. Op 16 februari wordt er een workshop TurnItIn gegeven, onder andere om te demonstreren hoe een TurnItIn-assignment aangemaakt kan worden. Het is een soortgelijke workshop als in oktober 2015 zijn gegeven. U kunt zich hiervoor aanmelden op de website van onderwijsondersteuning: aanmelden TurnItIn workshop

2015-11-27 TurnItIn assignments downloaden (in het kort)

Bij deze in het kort:

Instructies voor docenten om TurnItIn assignments te bekijken en te downloaden:
1. Ga, in het Control Panel, naar Course Tools
2. Klik op TurnItIn Assignments (je gaat nu vanuit Blackboard naar TurnItIn)
3. Je ziet een lijst van de TurnItIn assignments die voor deze cursus zijn aangemaakt (één assignment is in principe één ‘inleverbakje’)
4. Klik op de relevante assignment/het relevante ’inleverbakje’.
5. In de ‘Assignment Inbox’ zijn alle studenten zichtbaar die op de assignment hebben geklikt (ze hoeven niet iets ingeleverd te hebben; ‘no submission’).

Als je op ‘Roster sync’ klikt (in het blauw, rechts) dan worden ALLE studenten die ‘user’ van de cursus zijn, ook in TurnItIn gezet.

6. Je kunt hier het werk bekijken. Om te downloaden:
7. Als je één/meerdere/alle ingeleverde opdracht(en) aanvinkt, verschijnt rechts de knop ‘download’.
8. Je kunt kiezen uit het downloaden van ‘Original file’ of ‘GradeMark paper’ (je kunt eventueel met TurnItIn digitaal nakijken via GradeMark).
9. (Als je niet digitaal gaat nakijken via TurnItIn) kies je voor ‘Original file’.
10. Nu een aantal keer doorklikken: OK, ‘originally submitted format(s)’, ‘here’ en OK.
11. Er wordt een “turnitin_zip_download”-map in een Temp-map op je computer gezet.
12. Als je op die “turnitin_zip_download”-map klikt met je rechtermuisknop, kun je ‘Extract all..’ kiezen
13. Bekijk in het pop-up scherm waar de “uitgepakte” documenten neer worden gezet (waarschijnlijk op je “eigen schijf” onder ‘my documents’, ‘turnitin_zip_download’)
14. Van daaruit kun je de bestanden bijvoorbeeld printen of kopiëren.

Als je met TurnItIn digitaal wilt nakijken en je hebt vragen, kun je die stellen bij het ICTO (contact). De student die het werk heeft ingeleverd kan het nagekeken werk dan – eventueel na aanpassen van de post date – digitaal via Blackboard inzien.

TurnItIn assignment: Leeswijzer/handleiding voor Originality Check

Onze collega’s van de Faculteit der Sociale Wetenschappen hebben een leeswijzer/handleiding voor de Originality Check van TurnItIn gemaakt:

Leeswijzer Originality Check

En hier vindt u een uitgebreide tips-en-trucs handleiding voor TurnItIn; waar rekening mee te houden bij het aanmaken van opdrachten in TurnItIn:

TurnItIn Tips en Trucs Handleiding

2015-11-26 Handleiding TurnItIn assignments per groep bekijken

Makkelijke manier om te zien welke studenten van een bepaalde groep in Blackboard een bepaalde TurnItIn assignment heeft gemaakt:

1. Ga naar ‘Course Tools’, ‘TurnItIn assignment by groups’
2. Klik op de betreffende TurnItIn assignment
3. Selecteer voor welke groep je de ‘submissions’ wilt zien
4. De betreffende ‘users’ worden zichtbaar met hun eventuele ‘submission’ van de TurnItIn assignment.

TurnItIn – ICT-tool in Blackboard voor ‘originaliteitscontrole’, ‘digitaal nakijken’ en ‘peer review’

TurnItIn – ICT-tool in Blackboard voor ‘originaliteitscontrole’, ‘digitaal nakijken’ en ‘peer review’.
Vanaf het academisch jaar 1516 neemt TurnItIn de ‘originaliteitscontrole’ (Originality) van Ephorus over. Als u een opdracht met plagiaatcontrole in Blackboard wilt zetten, kunt u hiervoor een ‘TurnItIn assignment’ aanmaken. Daarnaast kunt u TurnItIn gebruiken om digitaal na te kijken (GradeMark). Tenslotte is er een onderdeel voor ‘peer review’ (PeerMark).

Database Ephorus naar TurnItIn. Centraal Blackboardbeheer is ermee bezig om de database van ‘originele documenten’ in Ephorus naar TurnItIn te migreren, zodat nieuwe documenten die in TurnItIn ingeleverd worden ook op overeenkomsten met de (oude) documenten uit deze database gecontroleerd zullen worden.

Workshops en handleidingen TurnItIn. De workshops TurnItIn die in september en begin oktober hebben plaatsgevonden, zijn goed bezocht. Dank voor uw interesse. Via de link informatie over TurnItIn komt u op een webpagina van Handleidingen Blackboard 9 van de Radboud Universiteit.

Hulp nodig? Andere vragen? – Vraag het ons! Voor persoonlijke hulp bij het aanmaken van een ‘TurnItIn assignment’ of andere vragen over TurnItIn kunt u contact opnemen met het ICT in Onderwijs.

In Blackboard: ‘Course Copy’ kopieert ook Ephorus-opdrachten. Wij adviseren deze te verwijderen

In Blackboard: ‘Course Copy’ kopieert ook Ephorus-opdrachten. Wij adviseren deze te verwijderen.
Vanaf dit academisch jaar neemt TurnItIn de ‘originaliteitscontrole’ van Ephorus over. Vandaar dat in de cursussen van 1516 een ‘Ephorus-assignment’ niet meer aangemaakt kan worden.

Er treedt een probleem op als u ‘Course Copy’ heeft gedaan inclusief de Ephorus-opdrachten uit uw ‘oude’ cursus. Deze opdrachten zijn voor de studenten in de nieuwe cursus namelijk wel zichtbaar en ze kunnen er ook hun opdracht inleveren, maar deze opdrachten komen op deze manier niet in de TurnItIn-database en worden derhalve niet meegenomen om toekomstig ingeleverd werk op te controleren.

Wij adviseren u om de Ephorus-opdrachten in uw nieuwe cursus handmatig te verwijderen. Als u hier hulp bij nodig heeft, kunt u contact opnemen met het ICTO.

Als u een opdracht met plagiaatcontrole in Blackboard wilt zetten, kunt u hiervoor een ‘TurnItIn assignment’ aanmaken.