Category Archives: Tests

The RU-programme ‘ICT in Education’ at our faculty

Digital testing
We have had a pilot at our faculty. To read the experiences from Daan Boezeman in Faculty Matters of July 2017.

Recording clips in the studio
For example: read the experiences from Joris Knoben and Jan Verhoeckx in Faculty Matters of March 2017.
Or read the experiences from Thomas Eimer who had his students create clips as an assignment, in Faculty Matters of April 2017.

Traintool
A tool to train communication skills, such as interviewing skills. Read the experiences from Huib Ernste, Marjolein van Eerd, and Maria Kaufmann in Faculty Matters of March 2017.

Weblectures
It is possible to record your lecture as a weblecture. Have a look at the RadboudNet page about weblectures (only in Dutch) to see how to have your lecture recorded and how to create the link to the weblecture in Blackboard.

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs, 18 juni 2015

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs van 18 juni.
Op 18 juni in de lunchbijeenkomst ‘Broodje Onderwijs’ heeft het ICTO een presentatie gegeven waarin verschillende ICT-tools werden belicht: TurnItIn (opvolger van Ephorus), Shakespeak, FeedbackFruits en ‘Groups’ en ‘Tests’ in Blackboard.

Meer presentaties in 1516
Vanuit het ICTO zijn we blij met de goede opkomst bij het Broodje Onderwijs. Dank voor uw aanwezigheid. We zijn van plan om ook in het nieuwe academisch jaar bijeenkomsten te organiseren waarbij docenten van elkaars ervaringen met ICT in Onderwijs kunnen leren. We houden u op de hoogte.

Informatie over de ICT tools
Voor meer informatie over de ICT tools die in de presentatie zijn belicht of om de weblecture van de presentatie te kunnen bekijken, kunt u toegang krijgen tot een Blackboard cursus die door het ICTO is ingericht met diverse handleidingen. Stuurt u hiervoor een mail naar het ICTO beheer of gaat u naar ‘Broodje Onderwijs ICT in Education’ (link naar ‘Broodje Onderwijs’ op het intranet).

Test maken in Blackboard

In Blackboard kun je een test in elkaar zetten voor de studenten die ze dan via Blackboard kunnen invullen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om de studenten een ‘self-test’ te laten doen om te zien of ze de literatuur beheersen.

Test maken
Ga naar ‘Course Tools’, ‘Tests, surveys and pools’ en klik op ‘tests’.

Test invoegen
Heb je eenmaal een test aangemaakt dan kun je die test via ‘assessments’, ‘test’ aanklikken om in te voegen in de ‘content’.

Random block — iedere student een ‘eigen test’
Een ‘test’ kun je uit losse vragen opbouwen, maar je kunt ook eerst een ‘pool’ van vragen maken en die door Blackboard willekeurig laten invoegen in je test (met een “Random block”).
Dan krijgt iedere student een ‘eigen test’.

Beoordeling in Grade Centre
Je kunt de student punten geven voor de antwoorden (dit gaat natuurlijk niet rechtstreeks naar Osiris, maar je kunt wel zien hoe de student het gedaan heeft). De beoordeling van de test komt dan in het Grade Centre terecht en dus ziet de student alleen zijn eigen resultaat.

Feedback aan student
Ook bestaat er bij het maken van de vragen de mogelijkheid om ‘feedback’ in te vullen dat de student te zien krijgt bij een bepaald antwoord.

Vragen? — contact!

Zie ook de categorie Tests