Category Archives: Shakespeak

Shakespeak update NIET INSTALLEREN

Shakespeak heeft vandaag (30 mei 2017) weer een nieuwe versie van de Add-in in Powerpoint gelanceerd (onaangekondigd) die niet werkt op de RU-campus.

Het advies is om de update NIET te installeren!
Krijgt u dus een pop-up venster waarin gevraagd wordt of u de update wilt uitvoeren, klik dan op ‘nee’ en u kunt de oude versie van Shakespeak gewoon gebruiken.

Excuses voor het ongemak!

Handleiding ‘Shakespeak: interactieve powerpoint dia’s maken en een sessie starten’

Tekst handleiding, zie deze powerpoint: pp_Shakespeak

Instructie-video’s over het gebruik van Shakespeak aan onze universiteit:
Shakespeak: Account aanmaken
Shakespeak: powerpoint dia’s aanmaken en sessie starten‘ (gebruik voor deze video de browser ‘Internet Explorer’)

Deze instrucie-video’s en handleiding zijn gemaakt in juni 2015.

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs, 18 juni 2015

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs van 18 juni.
Op 18 juni in de lunchbijeenkomst ‘Broodje Onderwijs’ heeft het ICTO een presentatie gegeven waarin verschillende ICT-tools werden belicht: TurnItIn (opvolger van Ephorus), Shakespeak, FeedbackFruits en ‘Groups’ en ‘Tests’ in Blackboard.

Meer presentaties in 1516
Vanuit het ICTO zijn we blij met de goede opkomst bij het Broodje Onderwijs. Dank voor uw aanwezigheid. We zijn van plan om ook in het nieuwe academisch jaar bijeenkomsten te organiseren waarbij docenten van elkaars ervaringen met ICT in Onderwijs kunnen leren. We houden u op de hoogte.

Informatie over de ICT tools
Voor meer informatie over de ICT tools die in de presentatie zijn belicht of om de weblecture van de presentatie te kunnen bekijken, kunt u toegang krijgen tot een Blackboard cursus die door het ICTO is ingericht met diverse handleidingen. Stuurt u hiervoor een mail naar het ICTO beheer of gaat u naar ‘Broodje Onderwijs ICT in Education’ (link naar ‘Broodje Onderwijs’ op het intranet).

Shakespeak en FeedbackFruits pilot

Campusbreed
Dit Academisch jaar (2014/2015) is er inderdaad een campusbrede licentie voor Shakespeak. Je kunt dus in alle collegezalen Shakespeak gebruiken.

Download resultaten (Shakespeak)
De statistieken en open antwoorden uit de presentatie worden in Shakespeak opgeslagen en kun je naar Excel downloaden.

FeedbackFruits-Live (via Blackboard) gebruiken ipv Shakespeak?
Vanaf februari 2015 is er een pilot gestart met FeedbackFruits:
Met FeedbackFruits-Live kun je ook powerpointpresentaties maken met de mogelijkheid tot “stemmen door het publiek” – een tool die als building block in Blackboard zit.

E-mail met Excel-bestand met resultaten (FeedbackFruits-Live)
Een verschil met Shakespeak is dat de resultaten in een excel-bestand naar je worden gemaild.

Zie categorie FeedbackFruits pilot als je aan deze pilot wilt meedoen.
Zie categorie Shakespeak als je meer wilt lezen over Shakespeak.

Stemmen tijdens college met Shakespeak

Tijdens je college je studenten activeren met Shakespeak: de studenten beantwoorden je vragen op hun telefoontje en de uitslag is meteen zichtbaar!

Quiz
Deze software is bijvoorbeeld gebruikt tijdens de ‘proefstudeerdagen’ voor het VWO. Er werd er een quiz gehouden waarmee de kennis van de leerlingen over Nijmegen en de Radboud Universiteit ter plekke werd getest. De leerlingen konden via hun telefoontje inloggen en zodra de vraag in beeld kwam konden ze hun antwoord aanklikken. Degene die aan het eind de meeste antwoorden goed had en het snelst geantwoord had, had gewonnen!

Statistieken meteen zichtbaar te maken
Het werkt eenvoudig: Met een code kunnen studenten inloggen op de website waar de vragen staan (die je van tevoren hebt aangemaakt). Als de docent de vraag activeert, kunnen de studenten een antwoord kiezen of een zelfs een open vraag beantwoorden. De statistieken zijn na elke vraag (of aan het eind van de hele vragenlijst) zichtbaar te maken.

Zie ook  https://weblogs.socsci.ru.nl/ruintouch/2013/04/15/review-live-stemmen-in-colleges/
en https://blogs.jur.ru.nl/blackboardhandleiding/archives/5409

Eenvoudig, maar wel voorbereiden
Wil je hiervan gebruik maken tijdens je college? (Let op dat er wel voorbereiding nodig is; de vragen moeten al klaar staan voordat het college begint.) Laat het weten aan het ICTO en wij kunnen je begeleiden.

Al op onze faculteit
Vanaf het collegejaar 2014/2015 zal er waarschijnlijk een campusbrede licentie worden aangeschaft, hierover later meer. Op onze faculteit is Shakespeak al beschikbaar!

Recensie van Frank Thuss, blog: Apps in het onderwijs, HAN, 2011