Category Archives: Nieuwste versie veranderingen

Nieuwe versie van Blackboard heeft ‘student preview’

De nieuwe versie van Blackboard die eind december 2015 is geïnstalleerd, geeft de docent de mogelijkheid om in zijn/haar Blackboard-cursus als student ‘te werken’: de ‘student preview’. In de ‘student preview mode’ kunt u zien welke informatie een student in uw cursus te zien krijgt en u kunt ook als ‘previewuser’ bijvoorbeeld een opdracht inleveren om te testen hoe dit voor een student werkt.

Student preview knop. Om gebruik te maken van de ‘student preview’, gaat u naar de betreffende cursus. Rechts bovenin het scherm (links naast ‘Edit mode’) staat het volgende teken:
2016-01-04 student preview
Als u hierop klikt, logt u vanzelf in als “previewuser” en geeft Blackboard de melding ‘Student Preview mode is ON’.

‘Exit preview’.  Als u de ‘student preview’ wilt beëindigen, klikt u op de knop “Exit Preview” rechts bovenin de gele balk:
2016-01-04 exit preview
In een pop-up-scherm zal worden gevraagd of u uw “previewuser”-account wilt bewaren, inclusief de gegevens die u als student hebt geüpload. In principe kunt u het “previewuser”-account  verwijderen, behalve als u bijvoorbeeld als docent wilt zien hoe een (door de previewuser)  ingeleverde opdracht eruit ziet. U kunt dan daarna terugkeren naar de ‘student preview’ om het account te verwijderen.

Wij hopen u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen.

Blackboard niet toegankelijk

Blackboard niet toegankelijk op maandag 28 december en dinsdag 29 december 2015

In verband met de migratie van Blackboard naar een nieuwer ‘service pack’ zal Blackboard uit de lucht zijn gedurende deze twee dagen.
“Read-only” versie. Voor studenten zal er de zogenaamde “Read-only” versie van Blackboard bereikbaar zijn via het Studentenportal. Ook docenten kunnen inloggen op deze “Read-only” versie, maar deze “Read-only” versie is alleen bedoeld als naslagwerk en als ‘noodoplossing’. Het is de bedoeling dat deze “Read-only” versie beschikbaar is totdat de nieuwe Blackboard versie online is.

Wijzig NIETS in deze zogenaamde “Read-only” versie, want wijzigingen worden NIET bewaard!

De nieuwe Blackboard versie “9.1 October 2014” zal via de normale inlogpagina bereikbaar zijn.

Op de website http://blogs.jur.ru.nl/blackboardhandleiding/ zullen na invoering van versie ‘9.1 October 2014′ de grootste veranderingen worden toegelicht.

Blackboard niet toegankelijk

Blackboard niet toegankelijk van maandag 21 juli t/m vrijdag 25 juli 2014.
In verband met de migratie van Blackboard naar een nieuwer ‘service pack’ zal Blackboard uit de lucht zijn gedurende deze week. Voor studenten zal er de zogenaamde “Read-only” versie van Blackboard bereikbaar zijn via het Studentenportal. Ook docenten kunnen inloggen op deze “Read-only” versie, maar deze “Read-only” versie is alleen bedoeld als naslagwerk en als ‘noodoplossing’. Het is de bedoeling dat deze “Read-only” versie beschikbaar is totdat de nieuwe Blackboard versie online is.

Wijzig NIETS in deze zogenaamde “Read-only” versie, want wijzigingen worden NIET bewaard!

De nieuwe Blackboard versie 9.1.SP14 zal via de normale inlogpagina bereikbaar zijn.

Op de website http://blogs.jur.ru.nl/blackboardhandleiding/ zullen na invoering van versie 9.1.14 de grootste veranderingen worden toegelicht.