Category Archives: Announcements

RU-huisstijl voor cursussen 2016/2017 in Blackboard

Cursussen nieuwe studiejaar
In de maanden juni en juli zullen de cursussen voor het nieuwe academisch jaar vanuit Osiris naar Blackboard doorgestuurd worden. De opmaak voor deze cursussen in Blackboard is vernieuwd en aangepast aan de RU-huisstijl.

RU-huisstijl  en veranderingen
De opvallendste verandering is natuurlijk de kleur: “RU-rood”. Daarnaast is de pagina waarop je de cursus binnenkomt gewijzigd naar de ‘Home page’ in plaats van de ‘Announcements’. Op deze ‘Home page’ worden de ‘Announcements’ getoond en wordt aangegeven waar nieuwe content is toegevoegd. Je kunt doorklikken naar de pagina met de ‘Announcements’ om een nieuw announcement toe te voegen.
Op de pagina ‘Assignments’ vindt u informatie over het Grade Centre, bijvoorbeeld hoe u een   cijfer uit TurnItIn (0-100) over kunt zetten naar een decimaal cijfer (0-10). En er staat informatie voor de student:  ‘Plagiaat – Hoe vermijd je dat?’, met een doorverwijzing naar een tutorial over plagiaat van de UB.
Op de pagina ‘Weblectures’ staat o.a. aangegeven hoe u de link naar een weblecture in uw cursus kunt plaatsen.

Hulp nodig
Heeft u hulp nodig om uw cursus voor het nieuwe academisch jaar in te richten? Neem dan contact op met het ICTO.

Blackboard, datum van Announcement na ‘edit’

 • Een nieuw announcement (not date restricted) komt automatisch bovenaan te staan.
 • Een oud announcement (not date restricted) krijgt na editen wel de nieuwe datum/tijd, maar blijft op de oude plaats in de announcements lijst staan. komt dus niet automatisch bovenaan.
  Dit lijkt mij logisch, het systeem weet nl. niet of de wijziging het herstellen van een fout(je) is, of dat het hele announcement weer als nieuw beschouwd moet worden.
 • Als een oud announcement een nieuwe moet worden: copy&paste de inhoud van de oude naar een nieuw announcement, of verplaats het oude announcement handmatig in de lijst naar boven.
 • Een announcement (not date restricted) kan wel altijd handmatig verschoven worden in de lijst met announcements.
 • Een oud announcement met date restricted krijgt geen nieuwe datum/tijd na editen. En verandert ook niet van plaats in de lijst.
  Bij editen én omzetten naar ‘not date restricted’ krijgt dan announcement wel de huidige datum en tijd, maar verandert niet van plaats.

  Kortom: eenmaal geplaatst verandert een announcement niet vanzelf meer van plaats, ook al wijzigt de datum/tijd (bijv. door editen)