Category Archives: Word

Dubbele spaties zoeken in Word 2007-document

Op donderdag 10 juli 2014 kregen we de vraag hoe je dubbele spaties in Word kunt vinden.

  • Ga in het wordbestand staan.
  • Met ‘control+f’ krijg je de zoekfunctie van Word in een pop-up-venster.
  • typ hier twee spaties
  • klik op ‘Reading Highlight’, ‘Highlight All’ om de dubbele spaties “zichtbaar” te maken in het wordbestand
  • verwijder dan de dubbele spaties die niet gewenst zijn uit het wordbestand
  • doe weer ‘control+f’
  • klik op ‘Reading Highlight’, ‘clear highlighting’ om de dubbele spaties weer “onzichtbaar” te maken.

 

Doorlinken binnen hetzelfde document in Word 2007

Op donderdag 10 juli 2014 kregen we de vraag: hoe kun je doorlinken naar een ”hoofdstuk” verderop in hetzelfde worddocument?

Selecteer de plek (bv. titel van het hoofdstuk) waar je naartoe wilt doorlinken,

Bij ‘insert’, ‘bookmark’ toevoegen OF Maak van dit hoofdstuk een “heading” via ‘home’, ‘styles, heading 1′ bijvoorbeeld. Als je dit laatste doet, komt het hoofdstuk namelijk vanzelf bij het lijstje hyperlinks van “Place in This Document” te staan.

Daarna selecteer je het stuk tekst dat je als hyperlink wilt gebruiken (bijvoorbeeld in de inhoudsopgave de titel van het hoofdstuk). (Let op: als hier al eerder een hyperlink van was gemaakt, haal die dan eerst weg met rechtermuisknop ‘hyperlink verwijderen’ om zeker te weten dat de juiste hyperlink wordt toegevoegd.)

Bij ‘insert’, ‘hyperlink’ toevoegen (of rechtermuisknop ‘hyperlink’). In het pop-up scherm klik je op ‘bookmark’. Daar verschijnt een lijst van de hyperlinks in het document waarin je werkt. (Dit kan ook via “Place in This Document” in de mappenboom die je te zien krijgt.) Klik de juiste hyperlink aan, klik OK (en eventueel nogmaals OK).

Controleren: door op de link te gaan staan, Ctrl ingedrukt te houden en te klikken. Als het goed is verschijnt de tekst waar je naartoe door wilde linken nu in beeld. (Soms staat deze tekst al in beeld, dan verandert het beeld niet.)