Category Archives: Video

Handleiding filmmateriaal via Blackboard: opnemen, uploaden en delen met andere cursusleden

Peer review met filmpjes
Bij een cursus aan onze faculteit wordt ‘peer review’ gedaan met behulp van filmpjes die groepjes studenten van zichzelf maken: Andere groepjes studenten bekijken deze filmpjes en maken met hun eigen groepje een ‘antwoord-filmpje’ erop.

Opnemen, uploaden en delen via Blackboard
Het ICTO heeft een handleiding voor de studenten gemaakt om filmmateriaal op te nemen, te uploaden en te delen via de cursus in Blackboard (met behulp van Kaltura).

Als u interesse heeft in deze handleiding: neem contact op met het ICTO.

Weblectures makkelijk opnemen en bewerken, daarna zichtbaar via Blackboard

Waar?
Vanaf 1 september 2014 kunnen hoorcolleges in de volgende collegezalen worden opgenomen:
Collegezalencomplex 1, 2, 4 en 5, Grotiusgebouw 0.100, Huygensgebouw 0.307, M230 Lammerszaal en Spinozagebouw 2. Vanaf dan zijn er ook drie mobiele sets beschikbaar.

Hoe?
Het wordt heel makkelijk om je college op te nemen en zichtbaar te maken op Blackboard in de betreffende cursus.

  1. Je geeft aan bij de roosteraar dat je je college graag wilt opnemen
  2. Je college wordt opgenomen
  3. Je krijgt een link doorgestuurd waar de opname van je college zichtbaar is
  4. Je kunt deze opname eventueel bewerken (toevoegen van opdrachten en opmerkingen, bijvoorbeeld ‘Bekijk deze passage nog eens als je opdracht 1 lastig vindt.’)
  5. Nadat je de opname hebt goedgekeurd zet je de link in Blackboard en kunnen de studenten naar de weblecture kijken.

Interesse om je college op te nemen? Neem contact op met het ICTO en wij begeleiden je.

Audiovisueel materiaal, Academia

Academia: Vanaf 1 juli 2014 RU licentie op Academia: maak gebruik van video materiaal van het Instituut voor Beeld en Geluid.

Academia is de online toegang tot duizenden uren video en audio voor het hoger onderwijs in Nederland, zie http://www.academia.nl/ Als medewerkers en studenten van de RU hebben we in ieder geval anderhalf jaar de mogelijkheid gebruik te maken van Academia. Je kunt inloggen op Academia met je RU account en alle functies van Academia gebruiken. Het beeldrecht is bij de aanschaf van de licentie door de RU afgekocht, dus je kunt het materiaal zo in je cursus gebruiken. Je kunt ook alleen de fragmenten die je nodig hebt knippen en publiceren én je kunt er kosteloos materiaal uit de catalogus van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid bestellen. Een grote bron van audiovisueel materiaal voor ons onderwijs dus. Op de website van onze collega’s bij het ICTiO van Sociale Wetenschappen kun je een goede toelichting over het gebruik van Academia lezen, zie goede toelichting over het gebruik van Academia https://weblogs.socsci.ru.nl/ictio/2014/06/1944/