Category Archives: Group Enroll

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs, 18 juni 2015

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs van 18 juni.
Op 18 juni in de lunchbijeenkomst ‘Broodje Onderwijs’ heeft het ICTO een presentatie gegeven waarin verschillende ICT-tools werden belicht: TurnItIn (opvolger van Ephorus), Shakespeak, FeedbackFruits en ‘Groups’ en ‘Tests’ in Blackboard.

Meer presentaties in 1516
Vanuit het ICTO zijn we blij met de goede opkomst bij het Broodje Onderwijs. Dank voor uw aanwezigheid. We zijn van plan om ook in het nieuwe academisch jaar bijeenkomsten te organiseren waarbij docenten van elkaars ervaringen met ICT in Onderwijs kunnen leren. We houden u op de hoogte.

Informatie over de ICT tools
Voor meer informatie over de ICT tools die in de presentatie zijn belicht of om de weblecture van de presentatie te kunnen bekijken, kunt u toegang krijgen tot een Blackboard cursus die door het ICTO is ingericht met diverse handleidingen. Stuurt u hiervoor een mail naar het ICTO beheer of gaat u naar ‘Broodje Onderwijs ICT in Education’ (link naar ‘Broodje Onderwijs’ op het intranet).

Instructor aan groepen toevoegen

Op 2 februari 2015 kwam de volgende vraag bij ons binnen:

Kunnen de groepen die ik gemaakt heb in Blackboard ook naar mij als ‘instructor’ mailen?

Dan moet de docent dus lid worden van elke groep. (Dit gaat niet met ‘manual enroll’, want dan kun je een user slechts aan één groep toevoegen.) Doe dit als volgt:

  • (eventueel eerst bij ‘group set’, ‘edit’ aan iedere subgroep een extra lid geven)
  • aan de ‘group set’ (bij ‘users and groups’, ‘groups’) een enrollment formulier toevoegen met ‘new enrollment’
  • daarna op het enrollment formulier klikken en de begindatum uitzetten
  • via het formulier in ‘group enroll’ op elke groep “enroll me” voor de instructor aanklikken
  • daarna het enrollment formulier op ‘unavailable’ zetten (via ‘users and groups’, ‘groups’, enrollment formulier aanklikken en ‘no’ aanvinken bij ‘permit users to see this’)

Nu is de instructor aan alle groepen toegevoegd en kunnen de groepsleden de instructor mailen (als e-mail is toegevoegd aan de grouptools)

 

Inschrijfformulier bij groep toevoegen

Op 28 augustus 2014 kregen we de volgende vraag: Hoe kan ik een inschrijfformulier voor de studenten aan een groep toevoegen, om zich via Blackboard in te schrijven voor die groep?

Hoe maak je een ‘new self-enrollment’?
Als je de groepen eenmaal hebt aangemaakt (via ‘users and groups’, zie verderop in de categorie ‘Groups’ van dit blog), maar er was nog geen inschrijfformulier aan toegevoegd: Ga dan naar ‘users and groups’, ‘groups’, klik op het pijltje achter de betreffende groupset en klik ‘new self-enrollment’. Daar kun je dan aangeven welke rechten de studenten krijgen en in welk menu-blad deze inschrijfformulieren terecht komen (er staat nu ingevuld ‘group enroll’).

Groepen en subgroepen aanmaken

Gebruik ‘users and groups’ in het ‘control panel’

Om zelf – als docent – groepen aan te maken in je Blackboard cursus kun je het beste gebruik maken van de ‘group-tool’ (dit zit in de ‘control panel’ en niet in het ‘course menu’):

1. Ga naar ‘users and groups’, ‘groups’ in de ‘control panel’
2. Klik ‘create group set’ en kies welke soort groepen je wilt aanmaken

  • ‘manual enroll’ betekent dat de docent zelf aangeeft wie in welke groep terecht komt
  • ‘self enroll’ betekent dat de studenten zich er zelf voor inschrijven
  • ‘random enroll’ betekent dat Blackboard de studenten willekeurig in de groepen indeelt

3. Geef een naam aan de ‘group set’ (bijvoorbeeld ‘Werkgroepen’ en geef aan hoeveel subgroepen en hoeveel leden per subgroep je wilt (klik ‘add groups’).
4. Je kunt nu nog handmatig de naam van de subgroepen eventueel aanpassen en het aantal leden per subgroep ook.
5. Hierna klik je ‘submit’

Bij ‘self enroll’
6. Nu kom je (bij ‘self enroll’) vanzelf op de pagina om het inschrijfformulier voor de studenten aan te maken. Deze heet standaard ‘enroll for -groepnaam-‘, maar dat kun je handmatig veranderen. Dit formulier vinden de studenten standaard op de bladzijde ‘group enroll’ (deze naam kun je hier ook handmatig veranderen).
7. Je kunt hier verschillende opties meegeven, bijvoorbeeld of studenten zich in meerdere subgroepen kunnen inschrijven en of studenten zich ook weer mogen uitschrijven en of studenten kunnen zien wie zich al bij welke groep heeft ingeschreven.
8. Standaard wordt de groepsinschrijving om 7.30 ‘s ochtends geopend om te zware belasting op het systeem te voorkomen. Je kunt dit ook op een later tijdstip en datum instellen.

Bij ‘manual enroll’
6. Nu kom je (bij ‘manual enroll’) vanzelf op de pagina waar je kunt aanklikken welke studenten je aan welke groep wilt toevoegen.
7. Als je op OK klikt ga je terug naar het groepenoverzicht. Je wordt niet verplicht om alle studenten in een groep in te schrijven.

Bij ‘random enroll’
6. Nu kom je (bij ‘random enroll’) vanzelf op de pagina waar je kunt aanklikken welke studenten je wel of niet wilt toevoegen (bv. alleen ‘active members’).
7. Als je ‘distribute evenly’ aanvinkt dan worden de ‘users’ over alle groepen verdeeld. Wil je dat de meeste groepen echt ‘vol’ komen te zitten, vink dit dan niet aan. Je kunt achteraf (via ‘Groups’ in het ‘Course Menu’) handmatig “lege subgroepen” verwijderen of leden uit een ‘niet-volle’ groep bij een andere groep erbij stoppen.