Category Archives: Course Evaluation

Lime Survey voor de masterprogramma-evaluaties

Masterevaluaties
Vanaf januari 2015 wordt de software Lime Survey gebruikt om de masterevaluaties op onze faculteit af te nemen. Afstuderende masterstudenten kunnen hier hun evaluatie van het masterprogramma invullen. De ontvangsbevestiging (dat de student danwel de evaluatie heeft ingevuld danwel heeft afgezien van het invullen van de evaluatie) is verplicht om hun masterdiploma aan te vragen.

Login op Lime Survey
De masterstudenten gebruiken hun “s-nummer zonder de s” als ‘token’ om in te loggen.

Cursusevaluaties met Enterprise Survey (via Blackboard) i.p.v. met Eureka

De cursusevaluaties die na afloop van een cursus via Blackboard aan de studenten worden voorgelegd zullen vanaf collegejaar 2014/2015 via Enterprise Survey lopen in plaats van via Eureka.

Reminders en ‘mobiel’ makkelijk
Enterprise Survey is een Building Block in Blackboard. De studenten zullen automatisch een reminder in hun e-mail ontvangen als een cursusevaluatie (nog) klaar staat om ingevuld te worden. De link in de e-mail werkt ook goed op mobiele telefoons. Hierdoor zullen studenten sneller de evaluatie ‘even meteen’ invullen. En dit zal dus hopelijk leiden tot een hogere respons.

Hoe werkt(e) Eureka?

In elke cursus zit, voor studenten nog verborgen, een link naar Eureka. Om deze link werkend te krijgen, zullen contactpersonen bij uw opleiding eerst in Eureka een evaluatie aan moeten maken. Het kan ook zijn dat een evaluatie niet aan een specifieke cursus verbonden is, bijvoorbeeld een evaluatie over de Master opleiding in het algemeen. Dan krijgen de studenten een link toegestuurd om deze evaluatie in te vullen, namelijk de link van het eureka portal: <a href=”http://eureka.gdi.ru.nl/portal” target=”_blank”>http://eureka.gdi.ru.nl/portal</a>. Zie ook de categorie ‘Course Evaluation’ of ‘Eureka’.

Waar moet ik zijn voor…

Regelmatig krijgen wij vragen die weliswaar met Blackboard te maken hebben, maar waarvan de uitvoering door anderen gedaan wordt. Hieronder geven wij een overzicht van een aantal veelgestelde vragen en waar u moet zijn voor de antwoorden. Continue reading

Blackboard, Course Evaluation

Via een link worden de studenten naar het portal geleid waar ze de cursusevaluatie kunnen invullen.

Link activeren
Deze link moet eerst actief zijn gemaakt in het evaluatie-software-programma Eureka, daarna kunt u deze link in uw Blackboardcursus ‘aanzetten’ (kopieer de inhoud van de ‘web link’ die standaard in deze deelpagina staat en vink aan “This link is to a Tool Provider.”). Is dit vinkje niet beschikbaar dan moet je in ‘Customisation’, ‘tools availability’, LTI aanvinken.

ICTO beheerders: zie ook ICTO-beheer, Course Evaluation.

Zie ook de categorie Eureka.