Category Archives: Groups

Workaround for group assignments in TurnItIn?

Unfortunately, TurnItIn (still) doesn’t have the possibility that it regulates that 1 group can only hand in 1 paper (like a ‘regular’ Blackboard-assignment has). They say they are working on it, so hopefully in the next release.

One student hands in document and use “TII assignment by groups”
So you will need to ask the students that only 1 person per group hands in the document in TurnItIn. By using ‘Course Tools’, ‘TurnItIn assignment by groups’ and then click on the appropriate assignment and select the group, you will be able to see WHO and IF that group has submitted a document. And you can directly go to the Originality Report.

Grading via Blackboard assignment?
So, at the moment, you cannot use TurnItIn for grading groups via the grade centre (so that all the students of the same group receive the same grade). That is only possible via a ‘regular’ BB-assignment.

Maybe you can ask the students to hand in the same assignment in TurnItIn as well as in a ‘regular’ BB-assignment, then you have the originality-check in TurnItIn and the group-grade-feature in BB. But you will need to trust them that they hand in the same paper in both assignments then.

Groepen downloaden naar Excel

Jammergenoeg heeft Blackboard geen handige export-functie van groepen naar Excel.

Er zijn 2 work-arounds voor dit probleem:

1. Methode om in één keer alle groepen in Excel te krijgen:
• Ga naar ‘Users and Groups’, ‘Groups’ (in het control panel)
• Klik op de Groepenset (die dus uit 56 groepen bestaat)
• Dan krijg je alle groepen onder elkaar te zien, met de groepsleden.
• Selecteer deze tabellen en kopieer ze (cntrl c).
• Open Excel en dan plakken (cntrl v).
Dan zijn groepen met de s-nummers en de voor- en achternaam van de studenten zichtbaar.
LET OP: de tussenvoegsels (de/van/der enz) staan hier dan NIET in!

2. Methode om PER groep een mooi overzicht in Excel te krijgen:
• Maak een ‘Smart View’ van de groep aan in het ‘Grade centre’, zie de handleiding op het ICTO-blog: Handleiding Smart View aanmaken
• Als je via ‘Filter’ de ‘Smart View’ hebt aangezet (zie handleiding) kun je deze groep met ‘Work Offline’, ‘Download’ naar Excel downloaden.
Hierbij zijn de tussenvoegsels (de/van/der enz) WEL zichtbaar in het veld van de achternaam. Dus bijvoorbeeld voor een presentielijst is deze methode netter.

Tussenvoegsels van achternamen in Blackboard

In groep: tussenvoegsels niet zichtbaar
De tussenvoegsels van de achternamen van users in Blackboard, zijn eigenlijk ingevoerd in het ‘middle name’ veld. Daarna zijn ze in de user-interface ‘erbij geplakt’ bij de achternaam, maar daar staan ze dus eigenlijk niet. In de groepen-tool zijn de tussenvoegsels dus niet zichtbaar.

In grade centre: tussenvoegsels wel te downloaden
Je kunt de tussenvoegsels wel in het Grade Centre downloaden. Moet je daar dus een smartview creeëren van de groep en dan downloaden.

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs, 18 juni 2015

ICTO presentatie in Broodje Onderwijs van 18 juni.
Op 18 juni in de lunchbijeenkomst ‘Broodje Onderwijs’ heeft het ICTO een presentatie gegeven waarin verschillende ICT-tools werden belicht: TurnItIn (opvolger van Ephorus), Shakespeak, FeedbackFruits en ‘Groups’ en ‘Tests’ in Blackboard.

Meer presentaties in 1516
Vanuit het ICTO zijn we blij met de goede opkomst bij het Broodje Onderwijs. Dank voor uw aanwezigheid. We zijn van plan om ook in het nieuwe academisch jaar bijeenkomsten te organiseren waarbij docenten van elkaars ervaringen met ICT in Onderwijs kunnen leren. We houden u op de hoogte.

Informatie over de ICT tools
Voor meer informatie over de ICT tools die in de presentatie zijn belicht of om de weblecture van de presentatie te kunnen bekijken, kunt u toegang krijgen tot een Blackboard cursus die door het ICTO is ingericht met diverse handleidingen. Stuurt u hiervoor een mail naar het ICTO beheer of gaat u naar ‘Broodje Onderwijs ICT in Education’ (link naar ‘Broodje Onderwijs’ op het intranet).

Instructor aan groepen toevoegen

Op 2 februari 2015 kwam de volgende vraag bij ons binnen:

Kunnen de groepen die ik gemaakt heb in Blackboard ook naar mij als ‘instructor’ mailen?

Dan moet de docent dus lid worden van elke groep. (Dit gaat niet met ‘manual enroll’, want dan kun je een user slechts aan één groep toevoegen.) Doe dit als volgt:

  • (eventueel eerst bij ‘group set’, ‘edit’ aan iedere subgroep een extra lid geven)
  • aan de ‘group set’ (bij ‘users and groups’, ‘groups’) een enrollment formulier toevoegen met ‘new enrollment’
  • daarna op het enrollment formulier klikken en de begindatum uitzetten
  • via het formulier in ‘group enroll’ op elke groep “enroll me” voor de instructor aanklikken
  • daarna het enrollment formulier op ‘unavailable’ zetten (via ‘users and groups’, ‘groups’, enrollment formulier aanklikken en ‘no’ aanvinken bij ‘permit users to see this’)

Nu is de instructor aan alle groepen toegevoegd en kunnen de groepsleden de instructor mailen (als e-mail is toegevoegd aan de grouptools)

 

Groepsgrootte aanpassen

Op vrijdag 23 januari 2015 kregen we de vraag: hoe kun je de groepsgrootte van een eigengemaakte “sub-groep” uit een ‘groupset’ wijzigen?

1. Ga naar ‘groups’ onder ‘users en groups’,

2. dan op het grijze pijltje bij de hele ‘groupset’ naar ‘edit’,

3. daar groepsgrootte van subset aanpassen en ‘submit’ klikken.

Inschrijfformulier bij groep toevoegen

Op 28 augustus 2014 kregen we de volgende vraag: Hoe kan ik een inschrijfformulier voor de studenten aan een groep toevoegen, om zich via Blackboard in te schrijven voor die groep?

Hoe maak je een ‘new self-enrollment’?
Als je de groepen eenmaal hebt aangemaakt (via ‘users and groups’, zie verderop in de categorie ‘Groups’ van dit blog), maar er was nog geen inschrijfformulier aan toegevoegd: Ga dan naar ‘users and groups’, ‘groups’, klik op het pijltje achter de betreffende groupset en klik ‘new self-enrollment’. Daar kun je dan aangeven welke rechten de studenten krijgen en in welk menu-blad deze inschrijfformulieren terecht komen (er staat nu ingevuld ‘group enroll’).

Groepen vanuit Osiris in Blackboard

Op 28 augustus 2014 kregen we vragen over de groepen die door Osiris aangemaakt zijn en in Blackboard terecht komen, waar studenten zich dus via Osiris voor inschrijven. Deze worden vanzelf door Osiris in Blackboard gezet en heten dan groupset ‘OS:GRP/’.

‘Instructor’ van vorig jaar in groepsnaam
Vaak hebben deze groepen nog de docent van vorig jaar als ‘instructor’ erbij staan. De namen van de subgroepen vermelden dan ook de naam van deze ‘instructor’.

‘Nieuwe’ instructor in Osiris laten zetten
Bij het Onderwijs Centrum kun je de ‘nieuwe’ docenten in Osiris als ‘instructor’ bij de werkgroepen laten zetten. Dan komen deze de volgende dag automatisch in Blackboard als de ‘nieuwe’ instructors.

Handmatig groepsnaam veranderen
Helaas zul je de groepennamen handmatig moeten aanpassen, maar dan zou het goed moeten blijven, dus dat wordt dan niet weer overschreven door Osiris. Deze groepsnamen worden de eerste keer automatisch aangemaakt met de instructor die er dan in Osiris bij staat, vandaar.

Hoe?
Om dit handmatig aan te passen ga je naar ‘users and groups’, ‘groups’, klik op het pijltje achter ‘OS:GRP/’ en kies ‘edit’. Dan kun je een beetje naar beneden scrollen en in de vakken waar de namen van de groepen staan, deze wijzigen. Daarna ‘submit’ aanklikken.


E-mail ‘oude’ instructor blijft zichtbaar

Bij de ‘group-properties’ blijft het e-mailadres van de ‘oude’ instructor zichtbaar (ergens in het midden van de tweede kolom van de gebruikers van de groep).

Hoe verwijderen?
Het “zwevende” e-mailadres van de ‘oude’ instructor zou moeten verdwijnen als je de ‘oude’ instructor uit de gebruikerslijst van de groep verwijdert.
Dit doe je door in het ‘Course Menu’ naar ‘Groups’ te gaan, dan op het pijltje achter de juiste (sub)groep te klikken en ‘edit’ te kiezen. Dan kun je de ‘oude’ instructor verwijderen door op het rode kruis (delete) achter deze user te klikken.